1 minute reading time (276 words)

8 coole klimaatinnovaties

8 coole klimaatinnovaties

Op 17 februari jl. startte de halve finale van de LENthon met het pitchen van 8 hele verschillende klimaatinnovaties voor de Lentiz scholen. Na afloop stemden de Lentiz directeuren, teamleiders, stafmanagers en Raad van Bestuur op hun top 3. Nu zijn de leerlingen aan de beurt; tot 22 maart 2017 kunnen ze via Facebook hun favoriete idee ‘Liken’. De uitslag van de stemming, zowel die van de directeuren als van de leerlingen, bepalen welke vijf teams op 20 april 2017 meedoen aan een zinderende finale.

 

Life is a Pitch

Enigszins gespannen komen de teams één voor één de zaal binnen om in een 2-minuten-pitch de stemmen van het publiek voor zich te winnen. Ieder team heeft een eigen aanpak. Twee teams gebruiken bijvoorbeeld een ‘give away’, zoals een prachtige roos (MBO Westland) en een afvaltrofee (Geuzencollege). De teams die de 5 LENthon-wedstrijdcriteria - 1. Innovatie, 2. Impact op het klimaat, 3. Winst/besparing voor school, 4. Uitvoerbaarheid en 5. Opschaalbaarheid - in hun pitch hebben verwerkt, zijn erg overtuigend. Het publiek klapt voor ieder team even enthousiast.

 

Like-Like-Like

De teams hebben de afgelopen maanden serieus hard gewerkt! Op de 17e februari jl. valt alles samen; inhoud, presentatie, motivatie, creativiteit en lef. Alle pitches komen in een sneltreinvaart voorbij en het publiek brengt hun stem uit (die voor 50% meetelt). De andere 50% bepalen de leerlingen van de gehele Lentiz Onderwijsgroep. Een ‘LIKE’ betekent ook dat de ‘stemmers’ klimaatinnovatie cool vinden! En dat zijn er nogal wat, check zelf maar: https://www.facebook.com/Lenthon1/. Enne, stemmen mag J!!

 

Rol Vonk

Vonk is bedenker van het wedstrijdconcept LENthon en mede verantwoordelijk voor de inhoud, communicatie, social media en organisatie.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie geeft.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 16 juli 2018

Captcha afbeelding