2 minutes reading time (307 words)

Goed voorbeeld doet volgen

Goed voorbeeld doet volgen

Marktontmoeting aanbesteding circulaire renovatie De Parken, Apeldoorn

 

In navolging op de gemeente Enschede, organiseert de gemeente Apeldoorn op 6 maart 2017 ook een marktontmoeting. Meer dan 140 aannemers, leveranciers en ingenieursbureaus worden geïnformeerd over de ambities en ideeën omtrent de circulaire renovatie van de straten en riolering van De Parken. De gemeente geeft aan op zoek te zijn naar een hoofdaannemer die zijn onderaannemers en leveranciers goed behandelt, open is in de boeken en in de communicatie, meedenkt en écht begrijpt wat er voor deze circulaire renovatie nodig is. Deskundigheid staat boven hiërarchie en “samen” is het sleutelwoord tot succes.

 

Als overheid ontbreekt het ons bepaald niet aan ambities op het terrein van circulariteit, en vandaag voegen wij de daad bij het woord. Wij gaan de renovatie van onder meer 55.000 strekkende meter betonnen wegen in de Parken volgens een circulaire inkoopmethodiek aanbesteden. Hiermee laten we zien dat het ons menens is en dat wij geloven in een circulaire toekomst. We rekenen op uw innovativiteit en creativiteit. Hiermee zetten we Apeldoorn en de Stedendriehoek/CleanTech Regio samen op de kaart.” -Wethouder Mark Sandmann. 

 

De markt is klaar voor circulair aanbesteden

Om te achterhalen hoe de bouwsector dacht over deze circulaire aanbesteding, had de gemeente Apeldoorn 10 vragen geformuleerd waarbij de antwoorden van de aanwezigen direct online verwerkt werden. De uitkomsten: 25% van het publiek wist zeker dat ze zich als hoofdaannemer op deze circulaire aanbesteding zouden gaan inschrijven; vrijwel iedereen wilde meedoen; 60% vond het project realistisch; de waardering voor de circulaire ambitie van de gemeente was 100% en men vond deze nieuwe manier van inkopen zeker niet te ‘soft’. 

 

Vonk, sprankelend MVO

Vonk heeft de externe communicatie rondom deze aanbesteding circulaire renovatie De Parken voor haar rekening genomen en was mede-organisator van 6 maart. 

 

Bekijk voor een impressie van deze middag de video.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie geeft.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 16 juli 2018

Captcha afbeelding