2 minutes reading time (371 words)

LENthon Klimaatinnovatie Finale 2017

170607-Lentiz_winaars_en_jury_kl2

MBO Westland (Naaldwijk) - Op 20 april jl. einde middag startte de LENthon Klimaatinnovatie. De teams streden dapper om de punten van de vakkundige jury. Het team van LIFE College won uiteindelijk de eerste editie van de LENthon met “O’Green Clean Machines” - kleine plantjes met grote impact op luchtkwaliteit, leerprestaties en CO2-reductie in klaslokalen. 

 

De vijf finalisten

Dalton/Het Groene Lyceum bedacht een duurzame gamekast, die op de energie van leerlingen werkt. VMBO Maassluis wilde een glazen dak voor meer licht & geluk en minder ziekteverzuim & energiekosten. MBO Westland lanceerde het Social Needs initiatief om eenzame en zwakkere mensen uit hun omgeving te betrekken bij de school en te verrassen met allerlei acties. Het Geuzencollege had het idee om een lesprogramma ontwikkelen voor groep 8 om zwerfafval tegen te gaan door middel van bewustwording en sport, geïnspireerd door de filosofie van de Yets Foundation. LIFE College zocht uit hoe O’Green - de plantjes - het binnenklimaat in de school kon verbeteren tegen welk prijskaartje.

 

De jury en de uitslag

De jury was erg onder de indruk van alle pitches. Desalniettemin was ze het unaniem eens over de prijswinnaars: VMBO Maassluis eindigde op de derde plaats. De jury vond dat het jongste team groots durfde te denken en goed had gekeken wat er nodig is om het klimaat binnen de school te verbeteren. Het Geuzencollege won de 2e plaats. Hun verhaal kwam uit het hart en raakte jury en publiek. De jury ziet hen als de opinieleiders van de toekomst. De jury koos het team van LIFE College als winnaar vanwege de kracht van de eenvoud, makkelijk uitvoerbaar en toch met grote impact. Na de meivakantie wordt het team van LIFE College beloond voor haar inspanningen met “O’Green Clean Machines” in de klaslokalen. Ook de andere twee finalisten ontvingen lovende woorden van de jury en werden aangemoedigd vooral door te gaan met hun initiatieven. 

 

LENthon 2018

Op 10 oktober 2017 start de tweede editie van LENthon, gericht op de volgende doelstellingen:

  • Activeren van onderlinge verbinding en uitwisseling tussen scholen;
  • Stimuleren (kennis over) klimaatinnovatie en duurzaamheid in het vo en mbo-onderwijs;
  • Toepassen van gedragen, praktische, toepasbare klimaatinnovaties voor toekomstbestendige scholen;
  • Enthousiasme, energie en plezier t.a.v. dit belangrijke thema;
  • Publiciteit.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie geeft.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 20 mei 2018

Captcha afbeelding