In gesprek met Move to Impact

Amber Kesselaer is een van de oprichters van het bedrijf Move to Impact dat met praktische tools, programma’s en data bedrijven activeert om bewuster te worden van en te veranderen naar positieve impact. Denk aan de voorbereiding op de nieuwe EU wet over het rapporteren op duurzaamheidsprestaties, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), of het voorbereidingstraject voor duurzaamheidscertificeringen zoals B Corp. Hoe deze begeleiding eruitziet en wat het voor je onderneming kan betekenen, hoor je in de 19e en laatste podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’.

Drie Take-aways

Amber staat voor praktisch, overzichtelijk en digitalisering. Ze komt niet uit het duurzaamheidswereldje, maar hoe langer ze erin bezig is hoe meer ze ziet dat alles met alles verbonden is. Dat zie je terug in deze drie tips:

  1. De CSRD gaat ervoor zorgen dat iedereen in het bedrijf belang krijgt bij de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. Realiseer je dat dit een super waardevol traject voor je bedrijf kan zijn. Hiermee kun je de onderlinge samenwerking verbeteren en dus de waarde(n) van je bedrijf vergroten.
  2. Zorg voor een gemeenschappelijke taal als het gaat om duurzaamheid, zodat medewerkers van verschillende afdelingen en in verschillende rollen met elkaar kunnen communiceren.
  3. Meet niet alleen het einddoel eens per jaar, maar knip het einddoel op in tussenindicatoren en meet die meerdere keren per jaar. Zo kun je de uiteindelijke impact beter beïnvloeden.

Meer informatie

Podcastaflevering #19 Amber Kesselaar, Move to Impact

Artikel Duurzaam Ondernemen: ‘Wij maken sturing op impact makkelijker’

Over Amber Kesselaer en Move to Impact

B Corp Impact Assessment (BIA)

Update CSRD

Podcastaflevering #10 Swinkels Family Brewery ‘Wij zijn klaar voor de CSRD’

Impact creeer je samen

Boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk. Zelf verantwoordelijkheid nemen en samenwerken: zo doe je dat!’