Word een B Corp

en maak van je bedrijf ‘A force for Good’

B Corp certificering

Dit traject is een uitkomst als:

  • Je ambitie is om B Corp te worden
  • Je B Corp als richtlijn wil inzetten voor duurzame ontwikkeling

Eerst hebben we een intake-gesprek om vast te stellen of dit certificaat wel of niet bij je past. Bij een ‘go’ volgt Vonk een bepaalde werkwijze om zo efficiënt mogelijk door dit traject te gaan. Indien gewenst, werken we samen met partner Move to Impact.

Zo werkt het

Wereldwijd hebben meer dan 5000 bedrijven het duurzaamheidscertificaat van Benefit Corporations, afgekort B Corp, toegekend gekregen. Gecertificeerde B Corps zijn leiders in de wereldwijde beweging naar een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie. Denk aan Triodos Bank, Dopper, Secrid, O My Bag, Alfa Accountants en Adviseurs. Voor het zover is, moeten bedrijven een uitdagend Impact-certificeringsproces doorlopen. Vonk helpt je daar graag bij zodat je efficiënt en prettig je doel behaalt; B Corp worden!

Impactstrategie & realisatie

Met behulp van structuur, kennis en ervaring ondersteunt Vonk je met het aanscherpen van de bestaande missie, visie en strategie. Samen vertalen we dit naar haalbare doelen en concrete acties. Tegelijkertijd starten we een interne ‘buzz’ op om steeds meer collega’s te betrekken. Zij zijn namelijk hard nodig voor het échte werk; het waarmaken van de plannen, duurzame ontwikkeling in- en extern en dus impact maken!

Voortgang en certificering

Om de voortgang te meten, werken we met de B Impact Assessment (BIA). Dit is een online, gratis tool van B Lab (de organisatie achter de certificering), opgebouwd uit 5 pijlers: medewerkers, milieu, de community, klanten en governance. Er zijn 200 punten te scoren en vanaf 80 punten kunnen bedrijven zich aanmelden voor het certificeringstraject. Vonk staat je bij tot aan het certificeringstraject. Note: vanaf 2024 zijn er strengere voorwaarden van toepassing.

Linkjes

Wil je een intakegesprek inplannen? Laat het me weten.