Koploperproject

We pakken het samen aan

Doe mee aan een koploperproject

Dit project is een uitkomst als:

  • Je werk wilt maken van een praktisch actieplan voor duurzaam ondernemen
  • Je naar nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening zoekt
  • Je hierover graag met andere ondernemers wilt sparren

Een praktisch en to-the point project waar al meer dan 450 mkb-bedrijven aan mee hebben gedaan de afgelopen jaren. De deelnemers krijgen kennis, instrumenten en het netwerk om duurzaam te innoveren en beter in te spelen op de transitie naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie. Hiervoor werkt Vonk samen met initiatiefnemer Jaap de Vries en andere adviseurs binnen het Koploperproject.

Zo werkt het

Samen met de gemeente/regio en andere lokale partners zetten we een Koploperproject op, waarin ongeveer 10 deelnemende mkb-bedrijven gedurende 9 tot 12 maanden gezamenlijk optrekken om duurzaam ondernemen op een structurele manier op te pakken. De deelnemers komen meestal uit verschillende sectoren met het oog op een open kennisuitwisseling (geen concurrentie) en het stimuleren van onderlinge zakelijke relaties. 

Dit gaan we doen

Na een grondige nulmeting (waar sta je nu?) ontvang je een duurzaamheidsprofiel. Vandaaruit stel je een praktische duurzaamheidsagenda voor de komende jaren op  en leer je beter communiceren over je duurzame ontwikkeling. Na deelname ontvang je het Koplopercertificaat. We sluiten meestal af met een boeiend Koplopersymposium, waarin de deelnemers een podium krijgen en daarmee de aanwezigen inspireren.

Linkjes

Wil je weten of het Koploperproject iets voor jou is?

Laten we dan (virtueel) een vrijblijvend kopje koffie drinken