Oprecht ‘Better Together’

Impact traject projectinrichters

Op 6 april 2023 organiseerde ik in samenwerking met Paul van Ruiten (BureauOm) en initiatiefnemer Interstuhl NL & BE bij Wuestman het afsluitende event ‘Better Together’ ter afsluiting van het Impact Traject. Tijdens dit traject begeleidden Vonk en BureauOm acht projectinrichters een jaar lang in hun duurzame ontwikkeling en meervoudige waardecreatie, ofwel positieve impact, in kantoor- en projectinrichting. In deze blog lees je meer over dit geslaagde traject en event.

Groei en kansen

Door dit traject is het bewustzijn over duurzaam en impactvol ondernemen van de deelnemers enorm gegroeid, zeggen ze tijdens de afsluiting. We zijn het erover eens dat er mooie stappen gezet zijn,

  • zoals het formuleren van de duurzame criteria om tot een duurzamere inkoop en dus tot een duurzamer aanbod te komen;
  • het bundelen van de krachten op gebied van circulaire en refurbished kantoormeubels;
  • en, de innovatieve ideeën en samenwerkingsverbanden voor reststromen.

Gezien de gestelde 1000-dagen-doelen – waarvan 365 dagen voorbij zijn – verwacht ik nog veel meer grote en kleine duurzame kansen en groeimogelijkheden. Bekijk deze video (12 min) waarin ik hierover in gesprek ben met Wilbur van der Velde (Interstuhl NL & BE), Paul Doornenbal (Wolfslag) en Stéphan van der Spruit (Wuestman).

Door en voor vakgenoten 

Edward van der Poll van D/Dock en Sabrina van Dongen van Furnify hebben de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan in circulaire projectinrichting. Zij waren bereid om hun geleerde lessen met de groep te delen aan de hand van een aantal aansprekende projecten. Ik geniet van de levendige uitwisseling van vragen en antwoorden tussen de sprekers en de groep. De rode draad voor mij is dat elk circulair project om een eigen aanpak vraagt, dat verwachtingsmanagement en communicatie heel belangrijk zijn en dat voor elk project een continue flow van creativiteit en flexibiliteit nodig is om het tot een succes te maken. Sabrine geeft als nabrander; “Circulair is niet goedkoper of makkelijker, maar het kan echt als we er maar moeite voor willen doen!” Daar zijn we het allemaal over eens.

Wat gaan we erover communiceren?

We willen graag weten hoe de deelnemers gaan communiceren over duurzaamheid en impact. Daarom deze test; een potentiële opdrachtgever die graag wil weten waar de deelnemer staat in zijn duurzame ontwikkeling en vraagt om een schriftelijke reactie. Dit verhaal staat nog niet direct op papier, merk ik. Iedereen leest zijn brief voor. Ook hier leren we weer van elkaar.

Na de inspannende communicatie-opdracht gaan we even ontspannen met de pubquiz. Tot slot reiken Paul en ik de welverdiende certificaten uit aan de deelnemers. Blij en trots kijk ik rond tijdens de borrel; het is een geslaagd jaar samenwerken geweest en dit evenement zie ik als de kers op de taart!

WolfslagUpWuestmanWout MonseursProkanDe DelmarOtto’s en Interstuhl NL & BE: Bedankt!

Linkjes 

Artikel platform Duurzaam Ondernemen: Impact traject projectinrichters “Better together” succesvol afgerond

Blog Wuestman: Geslaagd event Better Together

Podcast ‘Elise in MVO-land’, aflevering #4 ‘Wij zien plezier als voorwaarde voor impactvol ondernemen’