Interstuhl Impact Groep

Voor meer en betere duurzame samenwerking

Interstuhl NL & BE – agent voor A-klasse bureaustoelen van het Duitse bedrijf Interstuhl – is zo’n 10 jaar geleden gestart met duurzaam en circulair ondernemen. Directeur Wilbur en team zijn enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze manier van zakendoen biedt. Dit wil Wilbur delen met andere kantoorinrichters. Zo wordt de Interstuhl Impact Groep geïnitieerd; 8 deelnemers trekken 1 jaar samen op.

Bouwen aan relaties en vertrouwen

Het startpunt vormt het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk’ waarin uitgelegd wordt hoe je als ondernemer meervoudige waardecreatie creëert. Daarnaast zorgt het voor een gemeenschappelijk beeld en taal.

Gedurende het jaar organiseerden we vier keer een werksessie waarin we theorie en praktijk bundelden; we zijn gestart met een inventarisatie van de duurzame ontwikkeling van de deelnemers, ze hebben hun belangrijkste duurzame thema’s bepaald, vervolgens zijn er 1000-dagen-doel(en) en acties geformuleerd, er is een implementatieperiode geweest, de voortgang en de geleerde lessen zijn met elkaar gedeeld, we zijn geïnspireerd door Dopper / Oceans Haarlem, we hebben criteria geformuleerd voor een duurzame inkoop/aanbod en we hebben een communicatie-opdracht uitgevoerd. Iedere kantoorinrichter is in dit jaar door ons bezocht en we belden maandelijks over de voortgang.

Als je iemand zoekt die verstand heeft van duurzaamheid en het duidelijk kan vertalen naar hedendaagse werkzaamheden en toekomstige doelen. Als je iemand zoekt die mensen inspireert en doelbewust te werk gaat, dan moet je samenwerken met Elise. Zij wil écht impact maken!

Wilbur van der Velde, Interstuhl NL & BE

Vonks rol

Vonk werd – samen met De Zwerm collega Paul van Ruiten – door Interstuhl ingezet als coach & trainer, inspirator, motivator en projectmanager.

Ik ben flink gegroeid in mijn bewustwording. Over het containerbegrip ‘Duurzaam’; de container is open en de stukjes worden helder.

Paul Doornenbal, Wolfslag

Interstuhl’s wensen:

  1. Samen gestructureerd werken aan toekomstbestendige ondernemen
  2. Samen leren, inspireren en plezier maken
  3. Samenwerken voor (duurzame) optimalisatie binnen het netwerk
  4. Krachtenbundeling t.o.v. grote kantoorinrichters en hun marketingbudgetten

RESULTATEN

  • Kennis vergroot over duurzame onderwerpen, bv. verduurzaming pand, medewerkersbetrokkenheid vergroten, duurzaam inkopen, nieuwe verdienmodellen etc
  • Helderheid in prioriteiten en focus
  • Opstellen van criteria voor duurzaam aanbod
  • Bewustwording medewerkers kantoorinrichters
  • Onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling, bv. op circulaire projecten, verpakking , communicatie-mogelijkheden etc