In gesprek met Arkive

In shock door het feit dat er jaarlijks honderden miljoenen cosmeticamiddelen vernietigd werden, vond Sinem Tuncer haar missie. Ze startte Arkive, hét online platform voor cosmetica-overschotten. Als het daar niet verkocht wordt, brengt ze de grondstoffen samen met partners terug in de ‘loop’. Daarnaast helpt ze cosmeticabedrijven met o.a. het digitaliseren van hun voorraadbeheer en betere verkoopprognoses. En, maakt ze zich hard voor betere wet- en regelgeving ter bevordering van de circulaire economie. Dit verhaal hoor je in de 13e podcast van ‘Elise in MVO-land’.

Drie Take-aways

Sinem, een dame met veel technische kennis en een enorme drive. Ze weet je helemaal aan te zetten voor circulariteit in de beauty-industrie. Ik herhaal hier drie boodschappen:

  1. Verdiep je in digitalisering, in digitale voorraadbeheer en data-analyse. Daar kun je mee besparen, zowel in je portemonnee als voor het milieu.
  2. Creëer een groot netwerk/podium om je boodschap te ondersteunen en vraag hen deze boodschap ook actief naar buiten uit te dragen.
  3. Zoek kennispartners op. In het geval van Sinem is onderzoek heel belangrijk. Ze zocht daarvoor steun bij het Versnellingshuis en het Groene Brein.

Meer informatie