In gesprek met Alfa Accountants en Adviseurs

Fou-Khan Tsang is voorzitter van B Corp Alfa Accountants en Adviseurs. Lang voordat de CSRD zich aankondigde, zette Fou-Khan zich al in voor het verduurzamen van Alfa, de beroepsgroep en klanten. Daarnaast is het kantoor sinds 1999 eigendom van alle medewerkers, van de koffie-dame tot aan de CEO. Het gevolg hiervan was nog meer onderlinge verbondenheid, lange termijn denken en groei op meerdere fronten. In de 14e podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’ vertelt Fou-Khan over toekomstbestendig ondernemerschap en de rol die accountants daarin kunnen spelen.

Drie Take-aways

Interessant om te horen hoe het verduurzamingsavontuur bij Alfa verloopt. Fou-Khan praat erover met veel bezieling. Deze drie tips van hem deel ik graag met jou:

  1. Doe liever zuiniger aan dan dat je gaat investeren in de nieuwste duurzame ontwikkelingen. Ga intern kritisch kijken hoe je dingen beter en slimmer kunt doen dan dat je het nu doet.
  2. Breng naast je CO2 footprint in kaart wat je allemaal nog meer doet aan duurzaamheid. Schrijf het op en laat het controleren door een accountant. Vertel het vervolgens ook aan je bankier als je bijvoorbeeld een lening nodig hebt. Dat kan je een betere en scherpere offerte opleveren
  3. Laat je accountant de aanbieding van de offerte voor zonnepanelen, LED verlichting, duurzame accu’s etc doorrekenen. Onderaan de offerte staat een berekening, maar die is vaak gericht op gemiddelden, of op algemeenheden. Een goede accountant kan het specifiek voor jouw bedrijf berekenen en je een realistischer beeld geven.

Meer informatie