In gesprek met De Vries en Verburg

Timo Stuij is duurzaamheidsmanager bij het bouwbedrijf De Vries en Verburg. Ook voordat de huidige uitdagingen zich in de bouw aandienden, zette het bedrijf zich al in voor sociaal ondernemerschap, circulariteit en innovatie. Hierbij worden alle medewerkers en partners uitgedaagd een bijdrage te leveren aan het verder verbeteren van de werkomgeving, onderlinge samenwerking en duurzame en sociale ontwikkeling. Zo behaalde het bedrijf onlangs moeiteloos het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (trede 2). Meer daarover in de 11e podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’.

Drie Take-aways

De Vries en Verburg is een hands-on bedrijf met een praktische benadering van duurzaamheid. Ook Timo heeft weer genoeg tips voor de luisteraars. Ik noem er hier drie:

  1. Certificering kan zinvol zijn, zoals de Prestatieladder Socialer Ondernemen; het geeft richting voor sociale verbeteringen binnen je bedrijf. Ook zorgt het ervoor dat De Vries en Verburg nu haar sociale projecten kan ‘labelen’ waardoor ze voldoet aan eisen die de overheid en publieke organisaties stellen bij aanbestedingen op het vlak van SROI. Maar let op: certificering moet een middel zijn, geen doel an sich!
  2. Om je werknemers een fijne, gezonde werkplek aan te bieden helpt het om bio-based materialen te gebruiken. Een natuurlijke omgeving zorgt voor een betere gezondheid en meer ontspanning. In een artikel van Kantoor Business Magazine (KBM) van 25 mei jl. stond zelfs dat werknemers duurzaamheid als de norm zien. Goed om te onderzoeken hoe dat bij jouw bedrijf zit.
  3. Sluit je aan bij een lokaal, duurzaam ondernemersnetwerk. Je kunt bij elkaar in de keuken kijken, veel leren van elkaar en elkaar vooruithelpen op duurzaam en sociaal vlak. Dat werkt heel inspirerend!

Meer informatie