In gesprek met Interstuhl

Wilbur van der Velde is directeur van Interstuhl NL & BE. Interstuhl is een Duits familiebedrijf dat topklasse bureaustoelen produceert. Een kleine 10 jaar geleden werd Wilbur ‘gegrepen’ door het gedachtegoed van circulaire economie. Een resultaat daarvan is de start-up Cantor, de eerste circulaire groothandel in kantoorinrichting. Het tweede succes is dat het Duitse Interstuhl circulair gaat produceren eind 2022. Het is echter niet alleen rozengeur en maneschijn. Daarom zijn geloof hebben in en plezier beleven aan impactvol ondernemen voor hem twee voorwaarden voor succes. Daarover meer in podcastaflevering 4 van ‘Elise in MVO-land’.

3 take-aways

Ik hoop dat jij veel hebt kunnen halen uit de openhartigheid van Wilbur. Hij had een paar hele mooie tips voor het toekomstbestendig maken van je bedrijf:

  • Wilbur zegt: ‘blijf altijd nieuwe dingen proberen 1. omdat de wereld continu verandert en 2. omdat je als ondernemer altijd in beweging moet blijven. Een open en nieuwsgierige houding helpen je vooruit in je duurzaam ondernemerschap!’ En gewoon doorgaan, dus.
  • Schrik niet van een verkeerde richting of een mislukking. Maar blijf rustig en stuur bij. Er komt hoe dan ook iets goeds uit voort.
  • Duurzaamheid; heb geloof en plezier in wat je doet, dan gaat het van zelf lopen. Deze ingrediënten heb je nodig om het over te brengen aan anderen.

Meer informatie