Als ‘afstand’ geen probleem is…

100% BETROKKEN

A.A.S. wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in het kader van hun vierde strategische pijler ‘100% Betrokken’. Juist omdat deze mensen in een kleinere werkomgeving veel beter tot hun recht komen. En dat is wat de A.A.S. schadeherstelbedrijven kunnen bieden. Voor de leden is het een zinvolle bijdrage aan hun omgeving. Bovendien zorgt het voor verdere optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Klanten en leveranciers reageren positief en de schadeherstelteams worden hechter.

Het was fijn om dit project samen met Elise op te starten. Omdat ik er blanco instapte was het prettig om iemand naast me te hebben met veel kennis en ervaring op MVO gebied. Ik kon dan ook met al mijn vragen bij haar terecht. Met haar oprechte betrokkenheid en enthousiasme is dit project mede dankzij haar een succes geworden. Inmiddels zijn er diverse mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt bemiddeld bij A.A.S. schadeherstellers door het hele land. Daar zijn we ontzettend trots op!

Conny Ruiten, A.A.S. projectleider ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’

HOE PAKT A.A.S. HET AAN?

Het hoofdkantoor staat schadeherstelbedrijven bij door kritische vragen te stellen voorafgaand aan de bemiddeling, deelt een stappenplan, helpt met het opstellen van een vacaturetekst en doet het voorwerk in het bemiddelingstraject. Ook is er een praktische handleiding gemaakt om medewerkers voor te bereiden op de komst van de nieuwe medewerker. Een groot aantal A.A.S. herstellers heeft inmiddels zo’n nieuwe collega in dienst, geheel naar tevredenheid.

De eerste keer dat ik hier binnenstapte had ik gelijk een klik met Ronald (de eigenaar) en hij is ook degene die mij, samen met zijn zoon Donny, begeleid. Mijn proefperiode duurt twee maanden, daarna wordt er gekeken hoe lang ik kan blijven. Ik hoop natuurlijk heel lang, want ik heb het echt super naar mijn zin. Ja, ik ga echt fluitend naar mijn werk!

Patrick, werkzaam bij A.A.S. Autoschadebedrijf Nowosielski te Utrecht (uit www.aas-schadeherstel.nl/blog/met-afstand-de-beste/)

De opdracht

A.A.S. wil haar MVO-beleid concreet maken

  1. Met maatschappelijke initiatieven die de business versterken
  2. Via een zorgvuldige aanpak
  3. Anderen te inspireren en aan te zetten tot actie

VONK’S MEERWAARDE

  • Ontwikkelen van een zorgvuldige aanpak
  • Sparringspartner A.A.S. coördinator van dit project
  • Ondersteunen bij interne communicatie
  • Online communicatie
  • Inschakelen van netwerk voor bemiddeling