Twee bomvolle circulaire masterclasses

Internationale samenwerking circulaire economie

Begin november 2017 start Vonk met een verkenning naar strategische, circulaire samenwerkingen voor Climate-KIC Benelux; aan het einde van de maand staan er twee volwaardige Masterclasses voor 11 en 19 december en is het promotiemateriaal gereed. Bovendien ligt er een verhaal des EIT Climate-KICs over de kracht van (internationale) samenwerking voor circulaire economie en circulaire innovaties voor NRC Live 28 november.

MASTERCLASSES CIRCULAIRE INDUSTRIE EN CIRCULAIRE STEDEN

De programma’s van de Masterclasses zijn opgebouwd uit een stuk context/theorie, praktijkverhalen, presentatie van startups en aan de slag volgens de EIT Climate-KIC methodiek. De sprekers die we benaderen, zijn stuk voor stuk enthousiast. Met deze ingrediënten en aansprekende flyers, starten we de promotie via ons netwerk en via social media. Binnen no time zijn de twee masterclasses volgeboekt!

Samen met Vonk hebben we twee top masterclasses opgezet! Er was een ware run op deelname; binnen twee dagen waren beide Masterclasses vol. Echt een schouderklop waard!

Marjon Eijpe, Communicatie Manager EIT Climate-KIC Benelux

De opdracht

EIT Climate-KIC Benelux wil een nieuw product lanceren en betrekt Vonk om

  1. Strategische samenwerkingen circulaire partijen te verkennen
  2. Twee masterclasses te ontwikkelen en uit te voeren
  3. Het Artikel ‘De kracht van samenwerken voor een Circulaire Economie’ voor NRC Live op te leveren

VONK’S TOEGEVOEGDE WAARDE

Vonk fungeerde als projectmanager, netwerker, copywriter, promotor, eventorganisator. De opdracht zat van het begin tot het einde in een positieve flow. Zelfs toen de bijeenkomst van 11 december 2017 op het laatste moment afgelast moest worden vanwege barre weersomstandigheden (code rood sneeuwstorm) en pas op 22 januari 2018 kon plaatsvinden.

RESULTATEN

  • Sterk format voor Masterclasses
  • Inzicht in marktpotentie van nieuwe serie Circulaire Masterclasses
  • Positieve Buzz EIT Climate-KIC Benelux in Nederland
  • Strategische, circulaire projecten (waar nog niets over gezegd kan worden)
  • Hele enthousiaste deelnemers