In gesprek met BrightPensioen

Sjaak Zonneveld is één van de initiatiefnemers van BrightPensioen. BrightPensioen is opgericht voor iedereen die individueel zijn of haar pensioen moet regelen en graag het heft in eigen handen houdt. Tot nu toe is deze financiële disrupter uniek in haar aanpak; deelnemers zijn mede-eigenaar van de coöperatie en ze betalen uitsluitend voor de dienst die BrightPensioen levert. De missie van BrightPensioen is een goed pensioen voor werkend Nederland op te bouwen en tegelijkertijd positieve impact te realiseren.

Drie Take-aways

Sjaak heeft een mooi en goed verhaal. Drie zaken die mij weer verder aan het denken zetten.

    1. Heb vooral niet de ambitie om met pensioen te gaan! Sjaak bedoelt ermee dat je vooral moet doen waar je energie van krijgt.
    2. Het is vast nu niet het moment met alles wat er in de wereld gebeurd, maar een tussenpensioen in de beste tijd van je leven. Waarom niet?
    3. Denk eens na over het effect van je pensioen; wat wordt er eigenlijk gefinancierd met jouw pensioenpot? Heeft het positieve of negatieve impact op de maatschappij? Ook voor je pensioenfonds is een eerlijker en duurzamer alternatief mogelijk!

Meer informatie