In gesprek met Mama Gaia

Tjitske Reukers – Pijls is General Manager bij de ‘impact hub’ Oceans te Haarlem, waarin het restaurant Mama Gaia gevestigd is. Gasten kunnen daar flexwerken, ontspannen, vooruitstrevende ideeën ontwikkelen en lekker eten. Tot zover niets nieuws. Totdat Tjitske vertelt over hun unieke concept en hun duurzame bedrijfsvoering. Het idee is om heerlijke, Aziatische gerechten te presenteren, die ‘toevallig’ volledig plantaardig zijn. Een strategie om gasten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het eten van de toekomst. Want de missie van het bedrijf is om te inspireren en om een beweging op gang te brengen voor positieve verandering.

Drie Take-aways

Ook als je geen restaurant hebt, dan heeft Tjitske bruikbare tips voor ondernemers. Luister maar:

  1. Als je staat voor duurzaamheid, dan moet je verhaal kloppen. Van eten tot leveranciers, van toiletpapier tot schoonmaak en van to-go verpakking tot interieur. Kies partners die jouw waarden delen. Dat werkt plezierig en makkelijk.
  2. Als je een duurzaam aanbod hebt, zoals de plant-based gerechten bij Mama Gaia, kun je er bewust voor kiezen om het niet om duurzaamheid te laten draaien. Door het verhaal te veranderen, kan het drempelverlagend werken zodat klanten er toch voor gaan kiezen.
  3. Goed weten is goed kiezen; laat je goed informeren door experts. Zij hebben kennis en ervaring, kennen de markt en weten welke trends & ontwikkelingen er zijn. Vervolgens is het natuurlijk wel belangrijk om je eigen gevoel te volgen en keuzes te maken die bij jou en je bedrijf passen.

Meer informatie