In gesprek met DDVH

Mariëlle Hurkmans staat samen met haar zus aan het roer van De Dames Van Hurkmans (DDVH), een autoboetiek voor en door vrouwen in Den Bosch. Zes jaar geleden nog een droom van de dames Hurkmans, nu een bedrijf dat voor aanzien in de autosector én in techniek zorgt. Het ‘gastvrouwschap’ staat bovenaan; persoonlijk, duidelijk, verzorgend en verbindend. Deze ‘vrouwelijke touch’ zorgt voor een onderscheidende positionering, enthousiaste klanten en voordelen op de arbeidsmarkt; meiden zoeken DDVH op voor een baan. Een interessante podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’ voor ondernemers die meer diversiteit en inclusiviteit wensen in hun (technische) bedrijf.  

3 take-aways

Mooi om te horen wat er gebeurt als je vrouwen en meiden in hun kracht zet. Maar ook hoe een gemengd team kan bijdragen aan positieve, sociale impact. Drie punten die jij kunt gebruiken voor jouw bedrijfsvoering:

  1. Neem je medewerkers mee in je plannen rondom diversiteit en inclusiviteit. Ga voor een gezonde mix van mensen; verschillende achtergronden, geloven, geaardheid etc. Het zorgt voor onderlinge verbinding, meer begrip, het neutraliseren van vooroordelen en nieuwe inzichten. Zo maak je je team en de wereld een beetje mooier.
  2. Creëer ruimte, flexibiliteit en vertrouwen voor vrouwen en/of kwetsbare groepen. Pas er je sollicitatieprocedures en -vacatures op aan. Het kost je meer kruim om het te regelen, maar het levert veel voordelen op: zoals loyale en gedreven medewerkers. Maar ook goede gesprekken met klanten.
  3. Maak je bedrijf bekend op opendagen van technische scholen. Laat daar de vrouwen of andere diversiteitsgroepen hun verhaal vertellen. Kom met voorbeelden waarin de vrouwelijke studenten zich in kunnen herkennen. Dan weten zij jou later weer te vinden.

Meer informatie